כתובת: מתחמי G בכפר סבא ויקנעם
מאת: שני
מאת: שני
יש המון מסעדות איטלקיות בארץ, חלקן איכותיות וזולות, חלקן מגיעות לרמת גורמה אך יקרות. אם עקבתם באדיקות וקראתם את הכתבות השונות שנמצאות כאן בבלוג עד כה [באמת שמומלץ :) ], כנראה שהגעתם למסקנה שאנחנו אוהבות אוכל איטלקי.
אז מה שונה במסעדה הזו שמבדיל אותה מכל המסעדות האיטלקיות שהמלצנו עליהן?
קודם כל, פסטות טריות באיכות בלתי מתפשרת, מנות ע-נ-ק-י-ו-ת מקוריות ומגוונות, בסניף בכפר סבא המטבח חיצוני ודרכו אפשר לראות את השפים עמלים על האוכל שלכם, העיצוב ביתי, שולחנות רחבים - בסניף ביקנעם יש אפשרות לשבת על המרפסת, שביום נעים פשוט הופכת את חווית האכילה במסעדה לבלתי נשכחת.
ומה שכיף באמת במסעדה הזו זו האווירה, הצבעים של המנות, הגודל, הכול ממש צועק מהצלחת "תאכל אותי, תאכל אותי!"
ומה שכיף באמת במסעדה הזו זו האווירה, הצבעים של המנות, הגודל, הכול ממש צועק מהצלחת "תאכל אותי, תאכל אותי!"
יש מנות זולות יחסית, אבל המנות השוות יותר עולות בין 52-59 ש"ח [שזה חורג מהתקציב הסטודנטיאלי שלנו, אבל כשרוצים אוכל טוב ורוצים לחגוג אירוע מיוחד, אז חורגים] ויש מנות ספיישלים משתנות, שהן מתוקצבות מ-65 ש"ח ומעלה, שווה לקחת לפחות אחת שמוצאת חן בעינכם, ואם אתם בקבוצה, או בזוג, להתחלק, כי יש דברים שפשוט חבל לפספס.
גם ארוחות הבוקר שוות לחלוטין, פריטטות גדולות שממולאות בכל מיני דברים טובים מבשר עד גבינות, סלטים טעימים עד מאוד, והלחם.. שטעים עד דמעות, הרגע נאפה בתנור, ומוגש כמקלות רכים מבפנים ופריכים מבחוץ ולא מפסיק להגיע, גם כשאתה מסיים אותם - כי ריפיל בחינם זה עניין נהדר.
אז בדיוק השבוע הלכתי לחגוג עם בן הזוג בארוחה לא מתפשרת בכלל.
ישבנו בחוץ, על השולחן הייתה מפה משובצת אדומה לבנה, והמלצרית החייכנית שבאמת מבינה על מה היא מדברת (לשם שינוי!) המליצה לנו על המנות המיוחדות של המסעדה.
הזמנו למנה ראשונה "לחם שום", שבעצם מדובר במיני פיצה בלי רוטב, שעליה תבלון שומי וגבינות מומסות,
ישבנו בחוץ, על השולחן הייתה מפה משובצת אדומה לבנה, והמלצרית החייכנית שבאמת מבינה על מה היא מדברת (לשם שינוי!) המליצה לנו על המנות המיוחדות של המסעדה.
הזמנו למנה ראשונה "לחם שום", שבעצם מדובר במיני פיצה בלי רוטב, שעליה תבלון שומי וגבינות מומסות,
הבצק שנאפה לכדי הלחם היה פאר היצירה, קראנצ'י חמים ומנחם.
למנות העיקריות הזמנו ממנות הספיישלים - בן הזוג הזמין מנה של פסטה קצרה בעלת שלושה צבעים, שמוגשת עם רוטב פסטו על בסיס שמן, גבינת מוצרלה מגורדת, פטריות חמות עגבניות שרי ושום קונפי - שזו הייתה מנה מושלמת וקלילה בכל קנה מידה, הטעמים השתלבו מצוין, הפסטה הייתה אל - דנטה, השום והפטריות נאפו כמו שצריך, בקיצור - אין דברים כאלה.
בדרך כלל הייתי הולכת על מנת "פרפדלה הציידים" שמופיעה בתפריט, והיא בעיניי מהשורה הראשונה של המנות הטובות ביותר במסעדה [מדובר בפסטה מסוג פרפדלה - שזו פסטה רחבה שמוגשת עם ציר בקר עם נגיעות שמנת, שני סוגי פטריות וקוביות בשר. לטעמי מהמנות הטובות שנעשו בארץ מהסוג הזה, פשוט אין סיכוי לצאת מאוכזבים או מאותגרים מבחינת הטעם במנה הזו, היא נגישה לכל חך, באחריות, ועצם העובדה שהיא עולה רק 59 ש"ח זו גם הפתעה נעימה],
אבל החבר דחק שעליי לנסות דברים חדשים, והזמנתי מנת ספיישל המורכבת מ-6 קונכיות פסטה הממולאות בקציצת דג בס לבן ועשבי תיבול, המנה מוגשת על מחבת חמה, והרוטב הוא רוטב שמנת וצלפים.
את האמת? לא התלהבתי, הצלפים הפכו את הרוטב לחמצמץ בצורה לא מחמיאה, הפסטה עצמה, כנראה בגלל שהוגשה על מחבת חמה - הייתה רכה מדי, הדבר הטוב ביותר במנה הזו הן קציצות הדג, שהיו רכות וכיפיות בפה. המנה כמובן יפה למראה אבל הייתי ממליצה עליה לאדם מבוסס שנורא אוהב שמנת, כי מנה קלילה, היא פשוט לא.
החלטנו להתפנק גם במנה אחרונה, אל השולחן הגיעה מנה גדולה יותר משאר המנות האחרונות של המסעדה, שלמרבה הפלא עולה בדיוק אותו דבר, מנת ה"פרופיטרול" מורכבת משלושה כדורי פרופיטרול, שהן לחמניות מתוקות הממולאות בקרם ונילי, באמצע מוגש כדור גלידה גדול בטעם בננה, וכל העסק הזה צף על בריכת שוקולד מומס [שמנים, אבל נהנים]. הייתי שמחה אם הפרופיטרול עצמו היה חמים יותר, ואם השוקולד היה סמיך יותר, אבל זו רק אני [המכורה לשוקולד, הבלתי מתפשרת].
אז מה היה לנו?
שורה תחתונה - אם ידכם משגת, וחזרתם מטיול מרמות מנשה, או שבכלל אתם גרים באיזור השרון-כפר סבא. אין סיכוי שאתם מפספסים את המסעדה הזו.
דירוגים:
מחיר:



(בין 44-59 ש"ח למנות הפסטה בתפריט, 65 ש"ח למנת הפסטה הצבעונית, 85 ש"ח למנת קונכיות הממולאות בדג,
19 ש"ח ללחם השום, 34 ש"ח למנות הקינוחים בתפריט)
(בין 44-59 ש"ח למנות הפסטה בתפריט, 65 ש"ח למנת הפסטה הצבעונית, 85 ש"ח למנת קונכיות הממולאות בדג,
19 ש"ח ללחם השום, 34 ש"ח למנות הקינוחים בתפריט)
טעם:
שירות:
אוירה: איטלקית לכל דבר ועניין
מוזיקה: איטלקית/ספרדית שקטה/שירי מעליות כאלה ואחרים
שעות פתיחה:
א'-ה': 11:45-23:00
ו': 08:30-23:00
ש': 09:00-23:00
טיפ אחרון: תתייעצו עם המלצרים על המנות, הצוות של המסעדה הזו, בשני הסניפים, יצא מגדרו בשביל שתצאו מבסוטים.