יום רביעי, 19 במרץ 2014

חוטפים סכרת בפלורנטין



כתובת: ויטאל 3, תל אביב


מאת: שני
אין מה להגיד, פלורנטין משתנה כל הזמן, שכונה דינמית, שיקית ואורבנית, שהקסם שלה שהתחיל בשנות ה-90 עוד לא נעלם מהעולם, ומושך אליו צעירים ומשפחות מכל הארץ, אפילו בשעות הקטנות של הלילה.
בכל פינה יש פאב, מועדון, פיצרייה או סנדביצ'ייה שמזמינים אותך אליהם עם שם קאטצ'י ושיווקי ועיצוב צבעוני, התפריטים בחוץ, כאילו אנחנו באיטליה - והתחרות גדולה.


אבל יש מקום אחד שהאחיזה שלו במקום היא משמעותית, למה? - גלידה. "שוקו לולו" הוא מוסד הקינוחים של פלורנטין, שהתחיל כגלידרייה ובית קפה והשתדרג עם השנים למסעדה שמגישה מגוון רב של מנות במחירים סבירים ואווירה חמימה.


אז קפצנו לשם אחרי העבודה לבדוק מי נגד מי ונתקלנו בהפתעה - אמצע השבוע, ערב, והמקום הקטן מ-פ-ו-צ-ץ, עד אפס מקום. כיוון שחיכיתי לחברות שיבואו, הצלחתי לתפוס את אחת המלצריות שתשמור לנו מקום, והתפללתי שהסופה שהייתה אמורה להכות את תל אביב ברוחות ובגשמים, לא תכה גם אותי.

IMG-20140317-WA0001.jpg

אז להיכנס הצלחתי בסוף, התמונות המזמינות של הקינוחים והשוקולדים, דוכן הגלידה הענק, והמוסיקה המוכרת שואבות אותך פנימה לאווירה חמימה וכזו שגורמת לך להישאר שם להמון זמן, או לפחות להביא את המשפחה שלך לביקור הבא.


בזמן שחיכיתי במסעדה התחלתי לחקור את התפריט. אז תפריט מגוון הובטח, וקויים - מארוחות בוקר שכוללות גם פריטטות תפוחות ואפילו ביצת בנדיקט בנוסח בלקני עד למנות בשר, מנות דגים ופירות ים ואפילו פסטות [כן, אנחנו יודעות שאנחנו שמנות, ומפרסמות יותר מדי פוסטים על מנות איטלקיות, בפרט פסטות - אבל חכו לזה, כאן המנה מוגשת בצורה מעניינת ביותר!]


מנות הבסיס מתחילות מ-39 ש"ח, יש מנות יקרות יותר של 45 ש"ח, והמנות היקרות ביותר בתפריט, המנות של פירות הים, עולות 54 ש"ח, שזה אומנם מחיר מצוין, אבל לא היינו מזמינות, לא בגלל הטעם, אלא בגלל שהמנות מגיעות במחבת קטנה, לא מספקת, ובעיקר לא משביעה.


כשהבנות הגיעו התחלנו להזמין, שילה שלנו הזמינה שניצל ענקי, שמתאים לגבר רעב אך לא מורעב, שמוגש בתוספת של צ'יפס, סלט קולסלאו [שם נוראי, פשוט כרוב במיונז וזהו.], וצלוחית אורז, החברה הנוספת הזמינה קבב רומני שהוגש עם תפוח אדמה עטוף בנייר כסף וחמאת שום לצידו, שום קונפי קר, וצלוחית אורז, ואני הזמנתי מנת פסטה ברוטב עגבניות ורצועות עוף.


אז מנת הפסטה מוגשת בצורה מאוד נחמדה, ואני חושבת שבגלל שנדיר למצוא מסעדות בארץ שעושות את הטריק הזה, שווה לבוא ולראות בעצמכם. אל השולחן מגיעה עגלה גדולה שעליה מונחת צלחת אדירה שעשויה מגבינת פרמזן קשה, את הפסטה החמה שופכים אל הצלחת ומגרדים את הפרמזן על הפסטה, מעבירים את הפסטה לצלחת הגשה ועליה שופכים את הרוטב המבוקש - Classic !
IMG-20140317-WA0008.jpg


סוכם כי המנות, מלבד מנת הפסטה, מאוד בנליות [שילה הגדירה את צורת ההגשה כ"מנהרת הזמן לשנת 97'"] הצ'יפס רגיל לא מתובלן או מוגש באופן מיוחד, סלט הכרוב לא שווה טעימה, הקונפי שבמנת הקבב לא מעושן , ייתכן שרק בושל וקורר, ולא נצלה בתנור - אז גם, אל תנסו, תפוח האדמה - כנראה שמלח לא עוזר לו, אז נגדיר אותו כתפל.
מה כן שווה? הבשר עצמו, השניצל טעים, קריספי וחם, הקבב מחזיר אותך למסעדת "על האש" ההיא שאכלת בה עם ההורים שלך אחרי שטיילתם בירושלים וסביב לה, לא יבש, ועושה טוב, בעיקר.

IMG-20140317-WA0007.jpg


אבל עדיין לא הגענו לגולת הכותרת, שהיא כמובן תפריט הקינוחים.
מוגש לכם תפריט שבונה לכם קינוחים ממגוון הגלידות שנמצאות בדוכן המסעדה, עם קצפות, רטבים ותוספות שמעלות את הסוכר בדם ובעיקר עושות חשק - העצה שלנו, אל תזמינו מנה שהמסעדה בנתה לכם, בסוף התפריט יש מחיר בסיס לגלידה, מחיר פר תוספת, ומחיר לרוטב - בנו לכם קינוח משלכם, אנחנו מבטיחות שתהיו מרוצים.
לנו הגיעה לשולחן מפלצת גלוקוז שהייתה מורכבת מ-3 כדורים - כרמל, מגנום ווניל עוגיות, שבבי פקאן סיניים וקוביות מרנג, על כל האושר הזה שפכנו רוטב "קראנץ' שוקולד", שזה רוטב פאדג' סמיך עם אגוזים/משהו קראנצ'י לאללה.
התענוג הנפלא הזה עלה לנו 32 שקלים בלבד! (What?!)


IMG-20140317-WA0000.jpg

מה לגבי מכה מתחת לחגורה לרשת מקס ברנר? הייתי אומרת שיש כאן פייט טוב.




אז מה היה לנו?


שורה תחתונה - תזמינו פסטה, או ארוחת בוקר, ואל תוותרו על קינוח בהרכבה עצמית !

דירוגים:


מחיר: 5 / 3
(מ-39-54 ש"ח על המנות העיקריות של המסעדה, הקינוחים המובנים עולים מ-32-46 ש"ח, קינוח להרכבה: גלידה נעה מ-18-26 ש"ח, וכל תוספת 3 ש"ח)
טעם: 5 / 3 (על האוכל)
 


5 / 5 (על הקינוח)



שירות: 5 / 2.5
אוירה: 5 / 3
מוזיקה: ניינטיז, אייטיז, וארץ ישראלי.


שעות פתיחה:
א' - ב', ד' - 01:00 - 09:00
ג' 02:00 - 09:00
ה' - ו' 03:00 - 09:00
ש' 01:00 - 09:00



טיפ אחרון: לא חושבת שאפשר להזמין מקומות מראש, אז זה קצת מבאס, ואחרי שנהניתם מהקינוח, תשבו באיזה פאב באזור אחר כך, כי פלורנטין זה פלורנטין. אל תפספסו אותה.