יום רביעי, 14 במאי 2014

מוקפץ על הדרך


כתובת: אבן גבירול 20, תל אביב


מאת: שני

IMG-20140511-WA0003.jpg

ערב יום חמישי היה סגריר במיוחד, באמצע חודש מאי פתאום נפלו עלינו גשמים, הערים באזור השפלה הפכו לנהרות שכמעט והצליחו לגמור לחלוטין על המגפיים שהזמנתי באינטרנט לפני שנה. אבל כל זאת, והעובדה שהגשמים בתל אביב לא נמשכו עד אותו הערב לא מנעו ממני ומשילה לזלול מוקפץ מהיר, ועשיר מטעמים מהמזרח.


ברגע ששמענו על המקום, בדמיוננו עלה מקום עם שיק אורבני, המגיש אוכל זול, ולפי הקונספט עם מגוון ירקות איכותיים ועשויים היטב עם רוטב שמפוצץ לך את בלוטות הטעם ונותן פייט חזק לכל הרשתות האסייתיות הגדולות בארץ, אז אפשר לצפות כי הגענו נרגשות לקראת המאורע הקולינרי.


ומה אפשר להגיד על המקום בפועל?
שיק אורבני חייב להיות, כמתבקש ממקום שפותח את שעריו באמצע אבן גבירול, היכן שהפאבים והמסעדות מתחלפים כל שני וחמישי ולכן התחרות גדולה - אם המקום לא יהיה שיקי, מגניב ומושך לעין אז אף אחד לא יכנס.
על הקירות תמונות של אסייתים מקומצי פנים, מקומות ישיבה צבעוניים ותאורה נעימה. למרות שהופתענו מהגודל, המקום לדעתי היה מצליח יותר אם היו יותר מקומות ישיבה מה שהיה הופך אותו למסעדה, יותר מאשר מקום בסגנון של "קח ולך".


הצוות החביב מסביר לך בסבלנות מה הקונספט של המקום וגם משקיע זמן בלתאר מה הטעם של הרטבים עם השמות המסובכים [ראו ערך "שמנת דאשי", אז מסתבר שדאשי הוא תבלין שעשוי ממרק דגים, הנותן לרוטב מליחות קלה] וגם מתאר את הטעם בצורה שהחך המערבי מדי שלי יוכל לתרגם את מה שהוא שומע למושגים שהוא
מכיר.
 IMG-20140511-WA0002.jpg


אז בואו נחזור טיפה אחורה, מה הקונספט?
אם אי פעם נתקלתם בצרה שבה נמצא בתפריט מוקפץ שממש בא לכם עליו, אבל הייתם רוצים להוריד לו מרכיב, ולהוסיף לו מרכיב אחר לטעמכם - אז זה המקום.
כמו ברשת Wok2walk האירופאית [והממש מומלצת אם אתם קופצים לאמסטרדם, לונדון או קמבודיה (איך היא הגיעה לאירופה :P? )], הכל לבחירה - יש תפריט לרטבים, תפריט לסוג הנודלס [ויש גם כמה סוגים מעניינים, כמו איטריות גזר, שמעולם לא שמעתי על הקונספט באף מסעדה אסייתית בארץ], תפריט לתוספת הבשרית [בתוספת תשלום] ומולך יש דלפק עם כל הירקות השונים שאפשר להכניס למוקפץ, כרובית, ברוקולי, נבטים ועוד ועוד, המבחר משתנה ולא קבוע ולכן לא מופיע בתפריט.


אני הרכבתי לי מנה עם הרוטב "שמנת דאשי", איטריות אודון [הולכת על בטוח :P ] , תוספת של מיקס שרימפס וקלמארי [שמשום מה לא מופיעה בתפריט, אבל נחמד לדעת שיש], וירקות סטנדרטים למדי משלל הסוגים והמינים.
שילה הזמינה את רוטב קרם הבוטנים [שכמעט והלכנו עליו מכות לפני שהזמנו] , אטריות גזר [שהיו מתוקות מתוקות! ולטעמי השתלטו על הטעם של הרוטב], ירקות מכאן ועד הודעה חדשה ללא תוספת בשרית.

IMG-20140511-WA0001.jpg


הרושם -
בסופו של דבר המנה עם התוספת ה"בשרית" עלתה לי 46 ש"ח, והטעם טוב, לא מהגדולים [את ג'ירף זה עדיין לא לוקח, עם כל הצער של הדבר, ולכן זה מעלה את התהייה - אם בג'ירף אני משלמת בסביבות ה-8 ש"ח יותר למנה, למה לא להשקיע את הכסף הזה במוקפץ באמת טוב שהמחיר שלו הוא בהחלט ממוצע?]
גם הפריע לי שהיו ירקות שהשקיעו בחליטה שלהם והיו ירקות שלא [מה ההבדל בין ברוקולי לכרובית?] ועצם העובדה שהמרכיבים מוגשים קרים, ואז שמעלים אותם למחבת הווק החמה, לגג 7 ד', המוקפץ שאתה מקבל הוא פושר ולא חם, מה שמוריד קצת מהחוויה.


אז מה היה לנו?

שורה תחתונה - הזדמן לכם לעבור באזור ולאכול מוקפץ מהיר, עם טעם טיפה שונה, מצוין - הגעתם למקום הנכון! אבל אל תבואו עם ציפיות גדולות.



דירוגים:
מחיר:
טעם:
שירות:
אוירה: שקטה וטיפה מנומנמת
מוזיקה: אין


שעות פתיחה: ראשון - שבת 12:00-01:00


טיפ אחרון: לא להשתגע עם האטריות, הרטבים המיוחדים של המקום כבר יעשו את העבודה.