פוסט על : Mex & Co
כתובת: בן יהודה 122, תל אביב
מאת: שני
מאת: שני
בואו נודה בזה, אף אחד מאיתנו לא באמת אכל אוכל מקסיקני בארץ.
אותנו בעיקר הציף בעשור האחרון העושר הקולינרי מהמזרח. נודלס, חלב קוקוס, סושי, דגים נאים, אצות וסטיקי רייס - זה מה שמטריף את החיך הישראלי וגורם לו להתמכר ולרצות עוד, ועוד.
את הטורטיות, ממרח הגוואקמולי והשעועית השחורה - אנחנו רגילים לראות בד"כ באולמי אירועים, במנות קטנות ולא מספקות.
מה אני חושבת על כך? שזה באמת חבל.
אצלנו הכול בא בגל, כל כמה שנים הציבור הישראלי נדלק על מטבח אחר, באייטיז זה היה המטבח הצרפתי והקונדטוריות, הניינטיז הכו אותנו עם פאסט פוד חזק [מי לא זוכר שהחרם על ישראל פסק ומק'דונלדס עשו עלייה?], וכששנות האלפיים החלו החלטנו להיות מתוחכמים יותר וגילינו את הסושי.
אז חברים - השארנו מאחור את 2010 כבר לפני 4 שנים, הגיע הזמן לגימיק חדש.
אז חברים - השארנו מאחור את 2010 כבר לפני 4 שנים, הגיע הזמן לגימיק חדש.
על המסעדה הזו שוב שמענו משיטוטים בביקורות אינטרנטיות טיפוסיות ומה שהדליק אותנו בה זה בעיקר התפריט - "הרכב זאת בעצמך", זו כבר המסעדה השלישית שאנחנו מסקרות עם תפריט מסוג זה [ראו ערך - "לוקוריקשו" האיטלקייה, ו"Chop Chop" האסייתית] ואנחנו מתחילות להגיע למסקנה שהגימיק הזה לא רק שתורם לצדק חברתי - כי אתה ת'כלס יכול לקבוע מה המחיר שתשלם על המנה העיקרית, אלא גם באמת נותן לך את האפשרות להחליט מה בדיוק נכנס לך לפה - בלי לשגע את המלצרית יותר מדי.
המסעדה הקטנה, שרוב מקומות הישיבה שלה ממוקמים בחוץ, במבנה של שולחנות אוכל ארוכים של קיבוץ, מלאה עד אפס מקום - במיוחד באמצע השבוע בערב, יש 2 מלצריות בלבד שמתזזות בין הסועדים [מה שגורם לך לחכות זמן מיותר לשירות, ולמלצריות להיות מעצבנות וחסרות סבלנות - לא כיף] , ומעוצבת מבפנים כדיינר אפלולי ושיקי. עושה לך חשק להישאר שם להרבה זמן ולהזמין סנגריות בקצב [רק אם המזגן היה פועל בווליום יותר נמוך :P ]
אבל אנחנו לא כאן בשביל לחפור לכם על כל המסביב יותר מדי [רק קצת], באנו לדבר על אוכל!
אם כבר מזמינים אוכל מקסיקני, אז מזמינים משהו שבאמת ישב טוב בבטן - ולשם כך הזמנתי בוריטו, מגולגל עם נקנקיות מרגז חריפות ובקר, תוספת של אורז מלא, רוטב הגוואקמולי הבלתי נשכח ושמנת חמוצה ובערך כל הירקות שיש להם להציע - חסה, צנונית, כוסברה ובצל ירוק.
מה אני אגיד לכם? זה חתיכת דבר, אם אתם לא רעבים בטירוף - ניתן בכיף להזמין את הבוריטו בלי התוספת של אורז מכל סוג כי זה פשוט הופך את כל העסק לכבד ברמה של המבורגר 160 גרם. הנקנקיות טעימות בטירוף, אבל אכן פיקנטיות מאוד - ולכן לא הייתי מזמינה עוד תוספת פלפלים חריפים מכל סוג, בשביל שתוכלו להינות גם מהטעם. וכמובן שהגוואקמולי עשוי ללא רבב, והשמנת החמוצה בהחלט מוסיפה, המלצה אישית - תוסיפו ירקות וכמה שיותר, זה משדרג את הבוריטו מלהיות יבש, לחוויה אמיתית.
עדכון - בעקבות תגובתו של קורא עירני, החלטנו להוסיף בתגיות קטגוריה גם לאוכל טבעוני/צמחוני. ולכן נוסיף שהמסעדה הזו מציעה גם תפריט טבעוני/צמחוני במנות העיקריות. [המנות האחרונות שיתוארו בהמשך מיועדות לצמחונים, לכן נמליץ לכם לדלג עד לכותרת "אז מה היה לנו" שם תקבלו מידע נוסף על המקום :) ]
עדכון - בעקבות תגובתו של קורא עירני, החלטנו להוסיף בתגיות קטגוריה גם לאוכל טבעוני/צמחוני. ולכן נוסיף שהמסעדה הזו מציעה גם תפריט טבעוני/צמחוני במנות העיקריות. [המנות האחרונות שיתוארו בהמשך מיועדות לצמחונים, לכן נמליץ לכם לדלג עד לכותרת "אז מה היה לנו" שם תקבלו מידע נוסף על המקום :) ]
לקינוח הזמנו שתי מנות, "צ'ורוס" - 4 סופגניות מאורכות ומצופות סוכר המוגשות עם שני דיפים - שוקולד מריר מומס ודיפ של ריבת חלב, קינוח אופייני אבל בלי יותר מדי תחכום.
ו-"עוגת גבינה - אלפחורס" - שזו עוגת גבינה קרה, שמוגשת עם רוטב של שמנת חמוצה, שליכטה של נוטלה, ריבת חלב וקוקוס. למרות שמוגשת חתיכה יחסית קטנה, המנה הזו חברים, Is a peace of heaven ! כל כך הרבה טעמים שונים שמתרכזים בתוך ביס אחד….! שילה ואני מכתירות את המנה כעוגת הגבינה האולטימטיבית! אז אם אתם במצב רוח של שבועות, ולאו דווקא בא לכם לאכול מקסיקני, תזמינו את הקינוח הזה עם איזה משקה חריף לעניות טעמכם ותעופו באוויר.
איפה הקאטצ'?
האמת שזו הפעם השניה שאנחנו מבקרות במסעדה, בפעם הראשונה החלטנו שלא לסקר עליה, אבל בשל ייחודה והמלצה של חברה טובה, החלטנו לתת סיכוי נוסף. והבעיות אומנם צצו שוב, בצורה מינורית יותר - אבל עוד קיימות.
אם אתם בוחרים מגוון של דברים שיכנסו למנת הבוריטו/טאקו שלך - לא בטוח שכולם יכנסו, בפעם הראשונה שהגענו לשם לא הכניסו את הרוטב שביקשתי ולא את הגבינה הקשה, מה שגרם למנה להיות מאוד יבשה, הייתי צריכה לבקש 3 פעמים שיכניסו את התוספות לבוריטו ובסוף הלכתי אל הקופה עצמאית וקיבלתי את התוספות בצד.
גם בפעם השנייה אני חושדת שלא הכניסו את כל התוספות לבוריטו - But who cares? למזלם הוא היה טעים, ואני הייתי רעבה.
האמת שזו הפעם השניה שאנחנו מבקרות במסעדה, בפעם הראשונה החלטנו שלא לסקר עליה, אבל בשל ייחודה והמלצה של חברה טובה, החלטנו לתת סיכוי נוסף. והבעיות אומנם צצו שוב, בצורה מינורית יותר - אבל עוד קיימות.
אם אתם בוחרים מגוון של דברים שיכנסו למנת הבוריטו/טאקו שלך - לא בטוח שכולם יכנסו, בפעם הראשונה שהגענו לשם לא הכניסו את הרוטב שביקשתי ולא את הגבינה הקשה, מה שגרם למנה להיות מאוד יבשה, הייתי צריכה לבקש 3 פעמים שיכניסו את התוספות לבוריטו ובסוף הלכתי אל הקופה עצמאית וקיבלתי את התוספות בצד.
גם בפעם השנייה אני חושדת שלא הכניסו את כל התוספות לבוריטו - But who cares? למזלם הוא היה טעים, ואני הייתי רעבה.
אז מה היה לנו?
שורה תחתונה - אוכל מצוין! מחירים ברצפה! שירות - דרוש שיפור.
דירוגים:
מחיר:
(מחיר בסיס למנה 38, תוספות מיוחדות בין 3-6 ש"ח, קינוחים - 16 ש"ח)
טעם:
שירות:
אוירה: מקסיקנית אפלולית
מוזיקה: ג'יפסי קווין
שעות פתיחה: א' - ש' : 12:00-01:00
חניה: שני חניונים נוחים על אבן גבירול (A ו - D) שמצוינים - כאן
הגעה בתח"צ: קווים שעוברים על דיזינגוף פינת בן גוריון, או על רחוב בן יהודה
טיפ אחרון: תקחו אוויר ותנסו לא להתעצבן מהשירות ומזמן ההמתנה לישיבה במקום.