הסושיה - סניף רוטשילד
מה שיפה בכל הסיפור הזה הוא טכניקת הבישול וההגשה, את הציר מכינים ומחממים כל העת, ואת תוספות הירקות חולטים ברגע ההגשה ומוסיפים למרק, מה שגורם לירקות ולתוספות האחרות להיות טריות, ולא מושיות שאינן מושכות לאכילה.




אוירה:5/5
כתובת: רוטשילד 45, תל אביב
מאת: שני
איזה שבוע היה לנו? אחרי חודש פברואר שהיה אמור להיות סוער וגשום, קיבלנו טפטוף פה, טפטוף שם - הגיע חודש מרץ שהתחיל אביך מאוד, ועכשיו, שבוע לפני פורים, תפס את מקומו של פברואר השחון במלוא העוצמה. מה לא היה לנו? ברקים, רעמים וכמובן גשם שלא הפסיק במשך חצי יממה.
תמיד כשיש מזג אוויר כזה מגיע לו החשק לאכול מרק חם וטוב, שופע ירקות ותבלינים, הבעיה בלאכול מנות של מרקים בחוץ היא כזו - או שהם קטנות מדי, או שהן ממש לא טעימות או שהן רביכות דייסתיות שלא ממש בא לך לאכול כמנה בפני עצמה, או, כמובן, שמדובר במנות ממש יקרות.
אז במנה הבאה נתקלתי במקרה, על הסיפור דיברנו בקצרה בפוסט שלנו "המסע הקצר לויאטנם" [שווה להציץ!]
היה יום קריר שכזה, בן זוגי ואני שמענו על מסעדת "קאנו" במקרה באינטרנט, ואני פנטזתי כבר על הרגע שבו אשים את ידי על הדים סאם המושלמים שלהם. החלטנו לצאת למסעדה ביום שישי בבוקר, אך כשהגענו המסעדה התגלתה כסגורה. בצער רב ובבטן ריקה, חיפשנו אלטרנטיבה אחרת, החבר הציע שניכנס "לסושיה" כי זה גם אסייתי, ואני, מחוויות קודמות שלי בסניפים אחרים של המקום, לא התלהבתי מהרעיון. אבל הבטן דיברה בעד עצמה והתיישבנו לאכול.
המקום שאינו גדול במיוחד, מעוצב בעיצוב תעשייתי המשווה למקום אווירה צעירה ומתנוסס במוטו "סושי לכל פועל". אז אכן יש סיבה למה - הקומבינציות האישיות לא יקרות במיוחד, וגם הזוגיות [כשבאמת מחלקים אותה לשני אנשים שמשלמים את החשבון, ולא כשאתה מעוניין להיות גרגרן ולאכול לבד ;) ], יש מגוון רב של מוקפצים, סושי מיוחד וסושי להרכבה עצמית. מה שאהבתי במיוחד בתפריט הוא שבסופו אפשר לראות דוגמאות וסוגים של הסושי שמגישה המסעדה באופן וויזואלי, כך שאתה לא צריך ממש להתלבט כשאתה מחליט איזו מנה להזמין, וכמובן שלא לשגע את המלצר.
וחזרה לסיפורנו - החבר הזמין קומבינציה, ואני החלטתי להמר על המרק. ההימור התגלה כמצוין באופן מפתיע, אל השולחן הגיעה קערה ענקית של מרק עוף, ובו נבטים, נודלס, בצל, גזר תפוח אדמה [עד כה רגיל למדי, יודעת] וגולת הכותרת - פטריות שיטאקה, פטריות אונוקו, ריבועי חזה עוף ושרימפס! כל התוספות המיוחדות האלה, שלא נדבר על הציר המושלם, משוות למרק טעם אסייתי ומסתורי, שבמסעדות אחרות הייתי משלמת עליו לפחות 20 שקלים יותר.
מה שיפה בכל הסיפור הזה הוא טכניקת הבישול וההגשה, את הציר מכינים ומחממים כל העת, ואת תוספות הירקות חולטים ברגע ההגשה ומוסיפים למרק, מה שגורם לירקות ולתוספות האחרות להיות טריות, ולא מושיות שאינן מושכות לאכילה.
וזה גם מאפשר לכם לשנות את המנה, במנת המרק בתפריט יש אספרגוס - אני לא אוהבת אספרגוס [מצטערת], יש אפשרות להסיר, כנ"ל לגבי השרימפס אם אתם לא חובבי פירות ים.
הקומבינציה שהוזמנה ע"י החבר, לכל השואלים, הייתה משביעה עד מאוד, היא הגיעה גם עם מרק מיסו - שזה מרק המבוסס על ציר דגים ומוגש עם אצות [האלה של הסושי, רק חלוטות], שהיה מאוזן מבחינת המליחות ומחמם, והלך מצוין עם הסושי עצמו, שהיה גדול באופן יחסי, ומשתלם מבחינת המחיר.
חייבת לציין שרק בשבילכם, הלכתי לשחזר את החוויה, והזמנתי לפני מנת המרק [שהייתה נפלאה גם בפעם השניה :) ] רול קטן ובסיסי של מקלות סרטן בתוכו, אחלה סטרטר, ואחלה ספייסי מיונז!
אז מה היה לנו?
שורה תחתונה - חורף? קר? לכו לאכול מרק ב"סושיה", לא תתאכזבו, וגם הסושי טוב מאוד +
דירוגים:
מחיר:




(52 ש"ח לקומבינציה, הקומבינציה האישית הכי יקרה מגיעה ל - 58 ש"ח, 49 ש"ח למרק, מנות הנודלס והמוקפצים עולות בין 39-52 ש"ח)
טעם: 4.5/5 (למנות המסעדה בכללי) 5/5 (למרק המבריק!)





שירות:
אוירה:5/5
מוזיקה: RockN'Roll 80's all the way
שעות פתיחה:
א' -ד' 12:00-01:00
ה' - ו' 12:00-עד אחרון הלקוחות
ש' 13:00 - עד אחרון הלקוחות
חניה: חניונים ליד רוטשילד
טיפ אחרון: אנחנו ממליצות על הסניף ברוטשילד ספציפית, לא יכולות להתחייב שבסניפים אחרים יש את אותו מרק באיכות הזו..